Zdravé recepty pro vaši zdravou stravu

Dovolte, abychom vám nabídl několi zdravých receptů pro každý den. Zdravě se dá jíst i chutně. Nejlepší vyzkoušené zdravé recepty naleznete níže, další recepty vám budeme přinášet pravidelně, tak jak další zajímavé recepty vyzkoušíme. Pokud se zajímáte o redukční stravu a dochází vám inspirace, zajímavé zdravé recepty nalezente na blogu . Velice dobré recepty naleznete i na tom to blogu, který se věnuje hubnutí a zdravé výživě.

 

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Suroviny:                                                                                                            

Postup:

Ovesné vločky namočíme, případně povaříme. Posléze je přecedíme a dáme do mísy, přistrouháme jablko, přimísíme rozinky, kustovnici, jablečnou vlákninu, skořici a lněné semínko, které můžeme rozemlít, pamatujme však na to, že semínka podléhají vzdušné oxidaci, proto, pokud pomeleme, nenechávejme kaši dlouho ladem. Dosladit můžeme medem, případně pak melasou.

 

Hummus, arabská pochoutka z cizrny

Suroviny:

Postup:

Cizrnu namočíme přes noc. Následně 40 minut vaříme. Jakmile je měkká, vložíme ji do mixéru, přidáme Tahini, olej a všechny následující ingredience. Nori řasy použijeme stejné množství jako majoránky. Sušený česnek používám ráda, výsledný pokrm dochutí jinak, než česnek klasický. Vyzkoušejte, jedná se o zajímavou kombinaci. Vše rozmixujeme na hustou kaši, se soustavným přiléváním vody. Servírujeme s listovou zeleninou a mrkví, případně řapíkatým celerem nakrájenými na malé hranolky.

 

Banánové smoothie s karobem

Suroviny:                                                                                        

Postup:

Do smoothie makeru, popřípadě mixéru, vložíme oloupané banány, avokádo. Přisypeme karob a umixujeme. Výsledná konzistence je skutečně velmi krémová, až pudinková. Doporučuji jako zdravou svačinku.

 

 

Pečená brokolicová placka

Suroviny:

Postup:

Brokolici napaříme, jakmile je dost měkká, umixujeme s otrubami, česnekem, cibulkou, majoránkou, lahůdkovým droždím, vajíčkem a solí. Výslednou hmotou pak pokryjeme pečicí papír, abychom po dobu 40 minut pekli na 180 °C. Tato gramáž odpovídá jedné porci, gramáž surovin lze samozřejmě navýšit dle početnosti rodiny.

 

 

Výborný raw koláček z červené řepy

Suroviny:

Postup:

Řepy oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme mouku, kakao, sirup a ořišky a vše zpracujeme do těsta. Také můžeme přidat strouhany kokos buď do těsta nebo na ozdobení. Těstíčko vložíme do koláčové formy a co nejvíce stlačíme na dno.
Navrch můžeme dát čokoládovou polevu organic čokoládu (už to sice neni raw,ale je to moc dobré) - čokosku rozpustíme s trochou vody v kastrůlku. Nakonec uz jen stačí dát na chvilku zchladit do ledničky a je hotovo.

 

Zeleninový salát s medvědím česnekem

Suroviny:

Postup:

Ječné kroupy uvaříme doměkka. Vložíme do mísy, přistrouháme mrkev, cherry rajčátka překrojená na polovinu, nakrájený medvědí česnek a pórek. Zakapeme citrónovou šťávou, jemně osolíme a posypeme konopným semínkem. Tento recept je vhodný i při jarní detoxikaci těla.

 

Rizoto s houbou shiitake

Suroviny:

Postup:

Do pánve wok nasypeme rýži, přidáme najemno pokrájené houby shitake, máslovou dýni na kostičky a pórek na kolečka. Přistrouháme mrkev. Směs dusíme do úplného změknutí rýže. Jakmile je hotovo, přidáme lněný olej, slunečnicové semínko, trošku himalájské soli, zbylé koření a dobře promísíme. Podáváme ozdobené petrželovou natí.

 

Detoxikační šťáva

Suroviny:

  • 50% mrkve
  • 30 % řepy
  • 15 % petržele
  • 5 % zázvoru

Postup:

Pro vytvoření šťávy použijte odšťavňovač. Před podáváním můžete dozdobit plátkem mrkve a řepy či mátou a plátkem citrónu. Šťáva vás zasytí a nastartuje vaše tělo.

 

Zajímají vás další recepty pro vaše zdraví? Tak se určitě podívejte zde.